Wanneer u overweegt om HR++ glas te bestellen of te (laten) plaatsen, dan is het van belang om te weten waar u op moet letten. Glaspunt plaatst al 25 jaar HR glas in woningen door heel Nederland en vertelt u alles wat u moet weten. Mocht u vervolgens besluiten HR++ isolatieglas te laten plaatsen dan weet u precies wat het is, hoe het werkt, wat het kost én waar u terecht kunt voor uw bestelling of opdracht.
Wat is HR++ glas?
HR++ glas (ook wel hoogrendementsglas) is een type dubbel glas dat extra goed isoleert dankzij een reflecterende metaalcoating en isolerende gasvulling tussen de glasbladen. Hoe groter het aantal plussen in de naam van het glas: HR, HR+, HR++ of zelfs HR+++ (ook wel triple glas), hoe hoger de isolatiewaarde.
De HR classificatie wordt toegekend op basis van de isolatiewaarde van het glas. Deze isolatiewaarde wordt op zijn beurt weer bepaald aan de hand van de zogenaamde U-waarde. Hoe lager deze U-waarde, hoe beter de isolatie.
De U-waarde wordt uitgedrukt in W/m²K. Oftewel de hoeveelheid warmte (Watt) die door een vierkante meter (m²) glas verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin (K) tussen binnen- en buitenkant van het glas. In België noemt men het de K-waarde.
- HR glas Isolatie- of U-waarde groter dan 1,7 en kleiner of gelijk aan 2,0 W/m²K
- HR+ glas Isolatie- of U-waarde groter dan 1,2 en kleiner of gelijk aan 1,6 W/m²K
- HR++ glas Isolatie- of U-waarde groter dan 0,9 en kleiner of gelijk aan 1,2 W/m²K
- HR+++ glas Isolatie- of U-waarde kleiner of gelijk aan 0,9 W/m²K
Ter vergelijking: Standaard dubbelglas heeft een isolatie- of U-waarde groter dan 2,8 W/m²K. Voor enkelglas geldt een isolatie- of U-waarde groter dan 5,6 W/m²K.
Goed om te weten. In geval van zowel nieuwbouw als renovatie van een bestaande woning stelt de gemeente een minimale eis aan de U-waarde van de beglazing wanneer u een bouwvergunning aanvraagt. De U-waarde van de beglazing dient minder dan 1,6 W/m²K, gelijk aan HR+ glas te zijn. Voor subsidies op dubbelglas geldt er vaak een andere eis. Meestal vraagt men om een U-waarde gelijk aan die van HR++ glas.
Leuk om te weten. HR++ glas isoleert 2,5 keer beter dan oud dubbelglas.
Ook leuk en goed om te weten. HR++ glas isoleert beter dan een goed geïsoleerde spouwmuur!
HR dubbelglas. Wordt hoofdzakelijk nog toegepast bij glasschade herstel. De opvolger van standaard dubbelglas. Hier werd als eerste een metaalcoating aan de binnenzijde (spouwzijde) van het glas toegepast.
HR+ isolatieglas. De opvolger van HR dubbelglas. Hier wordt naast voornoemde coating ook een gasvulling i.p.v. een droge luchtvulling toegepast. HR+ glas wordt alleen nog in de vervangingsmarkt gebruikt.
HR++ glas. De opvolger van HR+ isolatieglas. Hier wordt een verbeterde coating toegepast met een argon gasvulling. Dit is momenteel het meest toegepaste dubbel glas.
HR+++ glas. Dubbelglas bestaande uit drie glasbladen met twee spouwen. De twee buitenste ruiten zijn aan de binnenzijde voorzien van de verbeterde Hoog Rendement coating en de spouwen zijn gevuld met edelgas. Kan vanwege de totale dikte van het glaspakket in veel gevallen alleen toegepast worden in nieuwe kozijnen.
De voordelen van HR++ Glas
Woningisolatie door middel van HR glas is een slimme investering dat zich gegarandeerd terugbetaald in wooncomfort, lagere vaste lasten en een duurzamere wereld. Lees meer over de vele voordelen van het plaatsen van HR++ glas.
HR++ glas biedt meer comfort in uw woning. Zo heeft u geen last meer van koudeval bij de ramen en is er minder tocht in de kamers. Een beter gereguleerde luchtcirculatie zorgt voor een stabiele luchtvochtigheid waardoor u minder of zelfs helemaal geen last meer heeft van condens op de ramen. Hierdoor heeft u minder kans op schimmels en dus een gezondere leefomgeving. Ten opzichte van enkel glas heeft HR++ glas ook een geluiddempende werking. Daarnaast blijft de woning dankzij HR++ glas in de zomer koeler.
Door te kiezen voor HR++ glas verliest uw woning minder snel warmte. En minder warmteverlies betekent minder stookkosten. Bij een gemiddelde woning met 20 m² HR++ glas en een gemiddelde besparing van €23,-/m² kunt u €460,- per jaar besparen op de energiekosten.
HR++ glas door uw gehele huis zorgt mogelijk voor een beter energielabel. Wanneer u in HR++ glas investeert, komt deze investering in het geheel terug in de waardevermeerdering van de woning. Woningen met een beter energielabel worden sneller verkocht.
Doordat u bespaart op het energieverbruik, is de woning minder belastend voor het milieu. Energieverbruik betekent immers CO2-uitstoot.
HR++ glas is sterker en dikker dan enkel glas en veel andere glassoorten. Hierdoor is HR++ glas voor inbrekers logischerwijs ook een grotere drempel. De gelegenheidsinbreker zal liever een andere woning kiezen wanneer uw woning is voorzien van ramen en deuren met sterk HR++ glas.
Hoe herkent u zelf HR++ glas?
HR++ glas herkent u het snelst aan de hand van de code geprint in de spouw van het glas. In dat geval zal er HR in de code zijn opgenomen. U kunt het echter ook herkennen aan de hand van de onzichtbare metaalcoating. Hiervoor heeft u een aansteker of smartphone met zaklamp nodig. Lees verder om te lerenhoe u zelf HR++ glas herkent met behulp vande coating.
Vrijwel alle ramen met HR++ glas zijn voorzien van een code geprint op een aluminium strip tussen de glasbladen (ook wel in de spouw). Deze code zal in dat geval de toevoeging HR++ bevatten. Daarnaast kan het zijn dat er door de fabrikant een sticker op het glas is met de betreffende HR++ info. Is dit niet het geval dan kunt u aan de hand van de code bij de glasfabrikant navraag doen. De fabrikant kan u precies vertellen welk type glas er is geleverd.
HR++ dubbel glas heeft een vrijwel onzichtbare metaalcoating aan de binnenzijde van één van de glasbladen. Met behulp van deze coating kunt u bepalen of u HR glas heeft. Pak een aansteker of gebruik de ledlamp van uw smartphone. Houd de vlam of lamp op ongeveer 5 cm. van het glas. U ziet nu in de weerspiegeling van de ruit 4 vlammetjes. In het geval van HR glas heeft de tweede of derde vlam een iets afwijkende kleur.
Aan het keurmerk KIWA kunt u zien dat het over HR glas gaat, zij keuren namelijk de isolatiewaarde van alle HR glassoorten.
Hoe werkt HR++ isolatieglas?
De reflecterende metaalcoating (of HR coating) aan de binnenzijde van HR glas reflecteert warmtestraling waardoor de warmte binnen blijft. De gasvulling tussen de glasbladen zorgt ervoor dat de kou van buiten niet wordt doorgegeven aan de binnenruit en dat de warmte van binnen niet wordt doorgegeven aan de buitenruit.
De genoemde metaalcoating is vrijwel onzichtbaar maar zorgt er desondanks voor dat de warmtestraling van bijvoorbeeld uw radiator gereflecteerd wordt. Zo blijft het grootste gedeelte van de warmte in uw woning zodat u niet voor niets stookt. De HR++ coating zorgt er tevens voor dat u in de winter profiteert van de warmtestraling van de zon terwijl u in de zomer minder last heeft van de zonnewarmte.
De ruimte tussen de glasbladen van HR glas (ook wel de spouw genoemd) is gevuld met een edelgas. Voor de extra-isolerende eigenschappen van HR++ isolatieglas worden de edelgassen argon en krypton gebruikt. Deze zijn volledig veilig en niet schadelijk voor mens en milieu. Naast voorkomen dat kou wordt doorgegeven aan de binnenruit zorgt de gasvulling er ook voor dat de warmte van binnen niet getransporteerd wordt naar de buitenruit. Dit is bijvoorbeeld wel het geval bij de droge luchtvulling die gebruikt wordt bij standaard dubbelglas. Zowel warmteverlies als koudebrug worden zo door de gasvulling geminimaliseerd.
Wat kost HR++ glas en hoeveel kunt u besparen?
Overweegt u HR++ glas te bestellen of te laten plaatsen? Bij Glaspunt berekent u gemakkelijk en snel, zelf de kosten van HR++ glas. De weergegeven prijzen zijn inclusief levering en plaatsing van het glas. Bovendien ontvangt u een indicatie van de jaarlijkse energiebesparing van ons. We gaan daarbij uit van de beste kwaliteit HR++ hoog rendement glas, daarom krijgt u bij Glaspunt altijd 15 jaar garantie op glas inclusief plaatsing. Tegelijkertijd ziet u de jaarlijkse besparing op uw energierekening. Wel zo handig.
Per m² HR++ glas is de besparing t.o.v. enkelglas ongeveer 23 euro per jaar. Dit is afhankelijk van de huidige energieprijzen en de eigenschappen van de woonruimte waar HR glas wordt geplaatst. Hoe hoger de gasprijs, hoe hoger de besparing. In de woonkamer stookt u waarschijnlijk meer dan in de slaapkamer dus zal de besparing in de woonkamer hoger zijn. Als u in de rekenmodule het vertrek en het huidige glas aangeeft dan rekenen wij direct de energiebesparing uit.
Bereken direct de prijs voor HR++ dubbelglas én uw energiebesparing
De prijs van HR++ glas is o.a. afhankelijk van de benodigde grootte, dikte, en samenstelling van de glasplaten. Wij bekijken uw aanvraag zorgvuldig zodat uw hoog rendement glas aan de normen en eisen voldoet. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld altijd voor dat het HR++ glas de juiste dikte en samenstelling heeft t.o.v. de oppervlakte, windbelasting en veiligheidsvoorschriften. Als we vragen hebben nemen we eerst contact met u op via e-mail.
Heeft u verder nog vragen?
We kunnen ons voorstellen dat u ondanks bovenstaande informatie nog vragen heeft over bijvoorbeeld de verschillende typen HR++ glas, veiligheid, type glasplaten of ventilatiemogelijkheden. Heeft u liever eerst advies van een deskundige, neemt u dan gerust contact met ons op, onze experts helpen u graag verder.
Glaspunt plaatst HR++ glas in heel Nederland. Als u de maatvoering van de ruiten niet bij de hand heeft of de situatie vraagt om advies van een ervaren glaszetter dan kunt u natuurlijk direct met ons bellen of het contactformulier invullen. Inmeten en advies aan huis is altijd gratis en de offerte die u ontvangt is geheel vrijblijvend.
Glaspunt plaatst HR++ glas in woningen door heel Nederland. Bij u straks ook?
FAQs
Wat kost HR ++ glas per m2 inclusief montage? ›
De prijs voor HR+++ glas ligt tussen de € 120 en € 150 per m², inclusief plaatsing.
Wat kost het plaatsen van HR ++ glas? ›Als richtlijn kun je aanhouden dat het vervangen van HR++ glas zo een €140 euro per m2 kost. Dit richtbedrag is inclusief alle mogelijke kosten, dus inclusief voorrijkosten van de glaszetter, arbeidsloon, BTW, afvoerkosten voor het oud glas, enzovoorts.
Waar op letten bij HR ++ glas? ›Past het HR++ glas in je kozijn? Hoogrendementsglas is vaak dikker dan standaard dubbel glas en zeker dan enkel glas. Daarom is het raadzaam om eerst na te gaan of het hoogrendementsglas in je kozijnen past. Let hierbij op de sponningsbreedte, de ruimte in de kozijnen waarin je glas geplaatst wordt.
Hoeveel subsidie op HR ++ glas 2022? ›Subsidie op HR++ glas en triple glas!
Ook dit jaar kunt u als woningeigenaar weer subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen (ISDE) waaronder HR++ glas en triple glas. De subsidie is vanaf 1 januari 2022 zelfs verhoogd! U kunt nu tot ongeveer 30% van de kosten vergoed krijgen.
Helaas, er is geen subsidie meer voor dubbel glas
Wel kunt u subsidie ontvangen voor het plaatsen van HR++ glas of triple glas. De isolatiemaatregelen zijn toegevoegd aan de ISDE regeling. Hieronder vallen de volgende maatregelen: Spouwmuurisolatie.
In de meeste bestaande kozijnen kun je HR++ glas plaatsen, maar meestal geen triple glas. Triple glas is dan te zwaar. In nieuwe kozijnen is triple glas wel mogelijk.
Hoe lang gaat HR ++ glas mee? ›De gemiddelde levensduur van dubbelglas is ongeveer 20 jaar. Naar mate uw ruit ouder wordt, is de kans op lekkage groter. Het juist plaatsen van het glas zorgt ervoor dat uw ruit zo lang mogelijk meegaat. Onze glaszetter zorgt ervoor dat de ruit zo min mogelijk in contact komt met vocht.
Hoeveel scheelt HR ++ glas? ›Hoe bespaar je met HR++ glas? De HR++ glas besparing is aanzienlijk. De besparing van HR++ glas ten opzichte van dubbel glas is 75 procent meer warmte en ruim 150 euro minder aan gasverbruik. Met HR++ glas bespaart een gemiddelde eengezinswoning zo'n 600 m3 gas per jaar.
Welke raamfolie op HR ++ glas? ›HR++ glas is gevoelig voor hoge temperaturen. Plaats je toch warmtewerende of zonwerende raamfolie aan de binnenkant (en dus op de coating) van het HR++ glas, dan kan het glas de warmte niet kwijt. De kans op een thermische breuk is dan groot. Ook bij andere soorten raamfolie is waakzaamheid geboden.
Is HR ++ dikker dan dubbel glas? ›HR++ glas is per definitie niet dikker dan dubbelglas. De extra coating van HR++ glas wordt aan de binnenkant van het glas aangebracht en ook het edelgas draagt niet bij aan extra dikte. Bij het vervangen van oud dubbelglas door HR++ zal het in de praktijk echter vaak voorkomen dat het HR++ glas wel dikker is.
Wat isoleert beter HR ++ glas of een muur? ›
Maar let op: de zwakste plek zijn uw kozijnen en uw glas. Dáár verliest u de meeste warmte. Ook al zijn de muren oud en isoleren ze 'slecht'. Een muur isoleert beter dan het allerbeste kozijn en het beste isolatieglas.
Welke ramen isoleren het beste? ›PVC en aluminium ramen bieden u optimale thermische prestaties dankzij de juiste combinatie van beglazing en materiaal. Kan je niet beslissen tussen PVC en aluminium ramen, weet dan dat PVC het best isoleert, lang meegaat en gemakkelijk schoon te maken is.
Wat kost een kozijn met HR ++ glas? ›Kunststof kozijnen kosten inclusief montage en HR++ glas gemiddeld tussen de € 750 en € 1.000 per m2. De kosten zijn afhankelijk van het formaat van de kozijnen, het type glas en het aantal ramen en deuren.
Is HR ++ glas geluidswerend? ›Gasvulling in de spouw
Dit gas weert het glas een stuk beter dan gewoon dubbel glas. Kiest u voor HR++ glas, dan isoleert u uw woning tegen geluid en tegen de kou van buitenaf. U slaapt rustiger en de energielasten worden minder: twee vliegen in één klap.
Voorwaarden voor het verkrijgen van de subsidie
Als het om glas gaat moet u minimaal 10 vierkante meter glas vervangen door HR++ glas of triple glas. Dit kan eventueel in combinatie met isolerende kozijnenpanelen of isolerende deuren.
Subsidie verduurzaming en verbetering – € 10.000
Dan kunt u, als uw woning in een postcode van de waardedalingsregeling of in de postcodes 9689, 9681 of 9682 valt, een subsidie aanvragen voor verduurzaming en woningverbetering. Meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden is te vinden op de website van SNN.
De rijksoverheid geeft in Nederland ook aan gemeenten subsidie, bijvoorbeeld voor geluidssanering.
Hoeveel m2 voor subsidie? ›Type isolatie | Subsidie bedrag per m² voor werken uitgevoerd in 2022 | Minimale Rd-waarde (m² K/W) |
---|---|---|
Spouwmuurisolatie | € 8 | 1,1 |
Dakisolatie | € 30 | 3,5 |
Zolder- of vlieringvloerisolatie | € 8 | 3,5 |
Vloerisolatie | € 11 | 3,5 |
Sinds 1 januari 2022 kan u onder voorwaarden 30% subsidie krijgen als u uw koophuis isoleert. Ook verenigingen van Eigenaren (VvE's) kunnen subsidie aanvragen. Huiseigenaren en VvE's kunnen ook tegen lagere rente geld lenen om hun woning te isoleren.
Hoe vaak mag je subsidie aanvragen? ›Meerdere keren aanvragen mag
Je mag meerdere keren subsidie aanvragen voor dezelfde woning, maar het moet wel om andere hoofdmaatregelen gaan. Een voorbeeld: eerst laat je het dak en de vloer isoleren. Daarvoor vraag je subsidie aan. Daarna laat je de spouwmuur ook nog isoleren en neem je een hybride warmtepomp.
Wat is het prijsverschil tussen HR ++ en triple glas? ›
En de meerkosten vallen mee: isolerende kozijnen met triple glas zijn zo'n 15 procent duurder dan gewone kozijnen met HR++ glas (exclusief de subsidie). Dat lijkt misschien veel, maar je bespaart ook een stuk meer op je energierekening: zo'n 10 procent extra.
Hoe dik moet kozijn zijn voor HR ++ glas? ›Voor HR++ glas moet het minimaal 23 mm zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat het glas wél past? Heb je houten kozijnen, dan kun je bekijken of je de sponning breder kunt uitzagen. Gebruik bredere glaslatten om dikker glas in het bestaande kozijn te plaatsen.
Wat zijn de nadelen van triple glas? ›- Condensatie aan de buitenzijde. Dit is zowel een voordeel als een nadeel. ...
- Past (bijna) nooit in bestaande kozijnen. Triple glas past bijna nooit in bestaande kozijnen. ...
- Minder lichtinval door driedubbelglas.
Terugverdientijd HR++ Glas (meest gekozen)
Voor 25 m² HR++ glas betaal je gemiddeld €3.500 en bespaar je ongeveer €625 mee per jaar.
HR glas: dubbel glas met coating (U-waarde ± 1.9) HR+ glas: dubbel glas met coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.6) HR++ glas: dubbel glas met een verbeterde coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.2) HR+++ glas of triple glas: driedubbel glas met coating en edelgasvulling.
Is er kwaliteitsverschil in HR ++ glas? ›HR+glas verschil
HR++ glas isoleert veel beter dan normaal dubbel glas. Dat komt door de edelgassen tussen de glasplaten. Als je standaard dubbel glas vervangen laat door HR++ glas, bespaar je in een gemiddelde woning zo'n 200 m3 gas per jaar. Dat is een besparing van ruim € 125 per jaar!
De prijs van driedubbel glas ligt gemiddeld tussen de € 100 per m2 en € 120 per m2, exclusief plaatsing. Dit is een behoorlijke investering maar met HR+++ glas bespaart u, van alle bovengenoemde soorten glas, het meest op uw energierekening.
Hoe zwaar is HR ++ glas? ›Het gewicht van je ruit kun je als volgt berekenen: per mm per m2 heeft glas een gewicht van 2,5 kg. Wil je bijvoorbeeld het gewicht van een HR+++ 4-sp-4-sp-4 weten met de afmeting van 1200x1500mm dan is dat 12 (3x4mm) x 1,8m2 x 2,5 kg = 54 kg.
Is dubbel glas vervangen rendabel? ›Glas vervangen doe je vooral voor een beter comfort in huis. Dubbelglas vervangen door hr+- of hr++-glas is alleen rendabel als de bestaande ruiten lek zijn, je de kozijnen laat vervangen of als je een huis energieneutraal wilt maken.
Hoe ontstaat thermische breuk in glas? ›Een thermische breuk in glas ontstaat door temperatuurverschillen in het oppervlak van het glas. Wanneer er bij gewoon floatglas een temperatuurverschil van meer dan ca. 30°C in het glasoppervlak optreedt, ontstaan er te hoge spanningen in het glas. Daardoor breekt de ruit op een bijzondere manier.
Kan raamfolie aan de buitenkant? ›
De folie is in elk geval prima tegen buiten plaatsing opgewassen, daar deze weersbestendig is. Wil je een object buiten voorzien van folie, dan is dit dus geen probleem. Zolang de ondergrond maar glad, vlak en vetvrij is.
Wat is HR ++ folie? ›Folie voor HR++ ramen. HR++ glas is dubbel glas met een hoge isolatiewaarde. HR++ glas bestaat uit minimaal twee glasplaten met een isolerende ruimte er tussen aan elkaar vast. In de tussenruimte zit een edelgas, vaak argongas of krypton.
Welke zijde buiten HR ++ glas? ›De gecoate zijde moet aan de binnenzijde van de woning.
U heeft een 5mm ruit aan de buitenkant en een 4mm ruit aan de binnenkant. Mocht u het per ongeluk andersom monteren waardoor de coating aan de binnenzijde van de buitenruit zit, is dit geen probleem voor de werking van de HR coating.
Bepaal eerst de oppervlakte die je nodig hebt voor het glas. Bij grotere oppervlakten van meer dan 10 m2 heb je een minimale glasdikte van 30 mm nodig. Bij oppervlakten van 3 m2 heb je niet meer dan 24 mm glasdikte nodig.
Hoeveel ruimte tussen glas en kozijn? ›Als u een bestaande ruit wilt vervangen, meet dan de maat van de ruit die u daadwerkelijk ziet, aan de binnenkant van het kozijn Dit heet de dagmaat. Tel daarbij 24 mm op om de juiste te bestellen glasmaat te berekenen. Deze 24 mm is de ruimte die nodig is zodat het glas in de sponning valt en er ventilatie is.
Wat is een goede U-waarde? ›Hoe lager de U-waarde hoe beter het materiaal isoleert. Een goede U-waarde ligt tussen de 2 en 0.10. De U-waarde wordt gebruikt voor glas en ramen. De R-waarde wordt gebruikt voor isolatiemateriaal voor je dak, vloer of muur.
Wat is duurder glas of steen? ›Iedere uitbouw kost geld en ook een glazen uitbouw is niet goedkoop, maar wel een stuk goedkoper dan een stenen of houten uitbouw.
Hoeveel subsidie op triple glas? ›De subsidie varieert van €35,- per m² voor HR++ glas en €100,- per m² voor Triple glas. Let op! Triple glas gaat in de meeste gevallen gepaard met nieuwe kozijnen.
Wat kost een nieuw raam met dubbel glas? ›De prijzen kunnen behoorlijk verschillen en hangen voor een belangrijk deel af van het soort glas dat je kiest. Globaal genomen zullen de kosten voor isolerend glas liggen tussen de €65 euro en €200 euro per m2. Daarbij geldt dat hoe hoger de isolatiewaarde is, hoe hoger de prijs per m2 zal zijn.
Wat is het verschil tussen HR ++ en HR +++? ›Het verschil tussen HR, HR+, HR++ en HR+++glas
HR+ glas: dubbel glas met coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.6) HR++ glas: dubbel glas met een verbeterde coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.2) HR+++ glas of triple glas: driedubbel glas met coating en edelgasvulling.
Wat kost HR ++ veiligheidsglas? ›
Het standaard dubbel glas is de goedkoopste met een prijs vanaf gemiddeld € 80 per m². Extra zonwerend HR++ glas is vanaf gemiddeld € 110 te verkrijgen en HR++ veiligheidsglas vanaf € 100. Veiligheidsglas is weer onderverdeeld in gelaagd glas en gehard glas. Daarnaast zorgt draadglas ook voor extra veiligheid.
Kan HR ++ glas in oude kozijnen? ›Kies voor het glas met de hoogste isolatiewaarde. Voor bestaande kozijnen is dat HR++ glas.
Hoe lang gaat HR ++ glas mee? ›De gemiddelde levensduur van dubbelglas is ongeveer 20 jaar. Naar mate uw ruit ouder wordt, is de kans op lekkage groter. Het juist plaatsen van het glas zorgt ervoor dat uw ruit zo lang mogelijk meegaat. Onze glaszetter zorgt ervoor dat de ruit zo min mogelijk in contact komt met vocht.
Wat kost een nieuw kozijn met HR ++ glas? ›Kunststof kozijnen kosten inclusief montage en HR++ glas gemiddeld tussen de € 750 en € 1.000 per m2. De kosten zijn afhankelijk van het formaat van de kozijnen, het type glas en het aantal ramen en deuren.
Hoeveel scheelt HR ++ glas? ›Hoe bespaar je met HR++ glas? De HR++ glas besparing is aanzienlijk. De besparing van HR++ glas ten opzichte van dubbel glas is 75 procent meer warmte en ruim 150 euro minder aan gasverbruik. Met HR++ glas bespaart een gemiddelde eengezinswoning zo'n 600 m3 gas per jaar.
Hoe dik moet kozijn zijn voor HR ++ glas? ›Voor HR++ glas moet het minimaal 23 mm zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat het glas wél past? Heb je houten kozijnen, dan kun je bekijken of je de sponning breder kunt uitzagen. Gebruik bredere glaslatten om dikker glas in het bestaande kozijn te plaatsen.
Is HR ++ dikker dan dubbel glas? ›HR++ glas is per definitie niet dikker dan dubbelglas. De extra coating van HR++ glas wordt aan de binnenkant van het glas aangebracht en ook het edelgas draagt niet bij aan extra dikte. Bij het vervangen van oud dubbelglas door HR++ zal het in de praktijk echter vaak voorkomen dat het HR++ glas wel dikker is.
Wat isoleert beter HR ++ glas of een muur? ›Maar let op: de zwakste plek zijn uw kozijnen en uw glas. Dáár verliest u de meeste warmte. Ook al zijn de muren oud en isoleren ze 'slecht'. Een muur isoleert beter dan het allerbeste kozijn en het beste isolatieglas.
Is HR ++ glas inbraakwerend? ›Normaal dubbel glas
Je hebt HR glas maar ook HR+, HR++ of HR+++ glas. HR++ glas en HR+++ glas komen eveneens in aanmerking voor subsidie aangezien dit dubbele glas ook een zeer goede isolerende werking heeft. Het is lastiger in te slaan waardoor een inbreker een woning met dubbel glas sowieso liever voorbij loopt.
HR+glas verschil
HR++ glas isoleert veel beter dan normaal dubbel glas. Dat komt door de edelgassen tussen de glasplaten. Als je standaard dubbel glas vervangen laat door HR++ glas, bespaar je in een gemiddelde woning zo'n 200 m3 gas per jaar. Dat is een besparing van ruim € 125 per jaar!
Wat zijn de nadelen van triple glas? ›
- Condensatie aan de buitenzijde. Dit is zowel een voordeel als een nadeel. ...
- Past (bijna) nooit in bestaande kozijnen. Triple glas past bijna nooit in bestaande kozijnen. ...
- Minder lichtinval door driedubbelglas.
PVC en aluminium ramen bieden u optimale thermische prestaties dankzij de juiste combinatie van beglazing en materiaal. Kan je niet beslissen tussen PVC en aluminium ramen, weet dan dat PVC het best isoleert, lang meegaat en gemakkelijk schoon te maken is.
Wat is het best isolerende glas? ›Driedubbelglas is het best isolerende glas dat er bestaat, voor warmte én geluid. Het heet ook wel triple glas of HR+++ glas.
Wat is het beste geluidswerend glas? ›Geluidswerend isolatieglas
Thermobel dubbel glas levert een geluidsisolatie (Rw) tot 40 dB en is dan ook ideaal voor woningen en gebouwen, waarbij een geluidsintensiteit van minimaal 50 dB en maximaal 80 dB wordt gemeten. Thermobel TG – AGC's gamma triple glas – levert een geluidsdemping van maximaal 40 dB.