Glas glas zonnepanelen [of glas-folie?]: voor- & nadelen + prijzen (2023)

Bij het meest recente type zonnepanelen bestaat niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant uit glas (in plaats van kunststof). Door die 2 lagen glas ben je met glas glas zonnepanelen zeker van een langere levensduur, een hogere opbrengst en rendement, … Wat zijn de andere voordelen van glas-glas panelen? En hoe zit het met de prijs? Je ontdekt alles over glas-glas zonnepanelen in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten glas glas zonnepanelen
Welke voordelen en nadelen?
Glas glas zonnepanelen prijs
Meeropbrengst bij glas glas panelen
Glas-glas of glas-folie panelen?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Wat zijn glas glas zonnepanelen?

Bij traditionele glas-folie panelen bestaat de voorkant uit glas en de achterkant uit een kunststof folie. Dat is anders bij glas op glas zonnepanelen. Bij dit recentere type zitten de zonnecellen ingesloten tussen 2 lagen gehard glas. Dankzij die dubbele laag glas kan je rekenen op een levensduur van meer dan 40 jaar, een gegarandeerde vermogensgarantie van 87% na 30 jaar en een hogere opbrengst. Zo verdien je de meerkost van zo’n glas-glas paneel makkelijk terug.

Wil je glas op glas zonnepanelen kopen? Dan vraag je best voorstellen aan bij meerdere zonnepanelen-installateurs. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook adviezen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken. Ontvang gratis offertes bij erkende installateurs actief in je buurt.

Glas glas zonnepanelen [of glas-folie?]: voor- & nadelen + prijzen (1)

Soorten glas-glas zonnepanelen

Heb je interesse in volledig glazen zonnepanelen? Dan vind je sowieso een uitvoering op maat van jouw situatie en persoonlijke wensen. Je kan onder meer de volgende keuzes maken:

(Video) Glass-glass versus glass-foil solar panels

1. Volgens piekvermogen

Dubbel glas zonnepanelen kan je net als glas-folie panelen verkrijgen met verschillende piekvermogens (in Wattpiek of Wp). Dat piekvermogen geeft aan hoeveel groene stroom een paneel jaarlijks opwekt onder ideale omstandigheden. Dat kan bv. gaan om 300 Wp per paneel, maar ook hogere vermogens tot 375 Wp zijn perfect mogelijk.

Welk piekvermogen heb ik nodig?Dat hangt af van je elektriciteitsverbruik, het aantal panelen dat op je dak past, de oriëntatie van je dak, … Een installateur geeft je advies en stelt voor jou een legplan op maat op. Vraag vrijblijvend voorstellen aan bij meerdere installateurs.

2. Volgens vorm

Je kan panelen met een dubbele glaslaag kopen in 2 vormen. De 1e optie zijn glas glas panelen met een aluminium frame. Die lijken op glas-folie panelen, maar dankzij de glazen onderkant buigt de glasplaat aan de voorzijde minder door. Daarnaast zijn er ook frameloze glas glas panelen. Die zien eruit als 1 glazen geheel met daartussen de zonnecellen. Die laatste optie is de duurste, maar ook de meest esthetische.

3. Volgens merk

Er zijn verschillende fabrikanten die glas-glas zonnepanelen ontwikkelen en produceren. De grondlegger van dit type panelen is het Duitse bedrijf Solarwatt. Deze fabrikant is ook nog altijd de Europese marktleider voor glas glas panelen. Naast Solarwatt fabriceren ook nog andere merken als AEG, Bauer, … panelen met een glas-glas uitvoering.

4. Volgens garantie

De garantieregelingen van glazen zonnepanelen variëren van fabrikant tot fabrikant. Door de grote betrouwbaarheid en levensduur liggen die termijnen doorgaans hoger dan bij de klassieke glas-folie zonnepanelen. Zo biedt Solarwatt voor zijn glas op glas zonnepanelen een product- en vermogensgarantie van maar liefst 30 jaar (met een resterend vermogen van 87% na die 30 jaar).

(Video) Bauer glas-glas zonnepanelen review NL | IkWordGroen

Welke glas glas zonnepanelen kies ik het best?

Dat hangt in eerste instantie van jouw situatie en je persoonlijke wensen af. Wat is je jaarlijkse elektriciteitsverbruik? Hoeveel plaats heb je op je dak voor zonnepanelen? En heb je liever zonnepanelen met of zonder een aluminium frame? Om goed te kunnen vergelijken, vraag je best voorstellen aan bij meerdere erkende installateurs actief in je buurt.

TIP: je kan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende installateurs van glas-glas panelen via onze offerteservice.

Voor- en nadelen van glas-glas panelen

Twijfel je nog tussen glas-glas of glas-folie panelen? Dan is het een goed idee om de voor- en nadelen van panelen met een dubbele laag glas tegen elkaar af te wegen. We zetten ze kort op een rij:

Voordelen glas glas zonnepanelen

  • Langere levensduur: van alle types panelen op de markt hebben glazen zonnepanelen de langste levensduur. Kwalitatieve panelen van dit type kunnen 40 tot zelfs 50 jaar meegaan. Door die dubbele glaslaag zijn deze zonnepanelen dus extra duurzaam en betrouwbaar.
  • Lagere degradatie: elk zonnepaneel verliest in de loop der jaren een beetje vermogen. Bij panelen met een glas-glas uitvoering ligt die ‘degradatie’ echter lager dan bij glas-folie panelen. Zelfs na 30 jaar behouden ze nog 87% van hun oorspronkelijke piekvermogen.
  • Hogere opbrengst: door die langere levensduur en beperkte degradatie leveren glas-glas zonnepanelen een hogere opbrengst aan groene stroom. Die extra opbrengst schommelt tussen 5% en maar liefst 25%. Verder in dit artikel lees je meer over deze meeropbrengst van een glas-glas paneel.
  • Betere bescherming: door de dubbele glaslaag zijn deze panelen beter beschermd tegen omgevingsfactoren als temperatuurschommelingen en vocht. Bovendien buigen deze panelen ook minder door, met een lagere mechanische spanning tot gevolg.
  • Esthetische uitstraling: frameloze glas-glas panelen zijn de meest strakke, esthetische uitvoering van dit type panelen. Maar ook met een aluminium frame ben je zeker van egale zonnepanelen die amper opvallen op je dak.

Nadelen glas glas zonnepanelen

  • Duurder dan glas-folie panelen: de kosten voor glas op glas zonnepanelen liggen gemiddeld 20% hoger voor een uitvoering met een frame. Bij frameloze glas zonnepanelen gaat het om een kostprijs die 30% à 50% hoger ligt. Verder in dit artikel lees je meer over de prijs van glas-glas panelen.
  • Minder keuze: volledig glazen zonnepanelen zijn een relatief recente technologie. De meeste fabrikanten produceren dan ook vooral glas-folie zonnepanelen. Daardoor is de keuzevrijheid bij zonnepanelen met een glas-glas uitvoering iets minder groot. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op maat van jouw situatie? Vraag dan zeker voorstellen aan bij meerdere erkende installateurs van glas-glas panelen.

Glas-glas zonnepanelen prijs

In vergelijking met glas-folie panelen zijn glas glas zonnepanelen iets duurder. Gemiddeld liggen de prijzen voor glas-glas panelen met een aluminium frame 20% hoger. Bij frameloze panelen gaat het om prijzen die gemiddeld 30% à 50% hoger liggen. Tegenover die meerkost staan wel een langere levensduur en een hogere opbrengst en rendement. Kortom, je verdient deze extra investering sowieso vlot terug.

(Video) Intro to Vision glass-glass panels

Benieuwd naar een prijsvoorstel op jouw maat?Vraag dan zeker offertes aan bij meerdere installateurs van glas glas zonnepanelen. Zo krijg je niet alleen een goed beeld van de kosten, maar kan je ook adviezen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier!

Glas glas zonnepanelen [of glas-folie?]: voor- & nadelen + prijzen (2)

Welke meeropbrengst bij glas-glas panelen?

De 2 grootste troeven van glas glas panelen zijn hun lange levensduur en hun beperkte vermogensverlies. Door de combinatie van die factoren kan je met deze zonnepanelen rekenen op een meeropbrengst van 5 à 25% (ten opzichte van glas-folie panelen). Hoeveel die extra opbrengst precies bedraagt, hangt vooral af van de kwaliteit van de panelen. Een voorbeeld met panelen van 375 Wp:

JaarPiekvermogen glas-folie zonnepaneelPiekvermogen glas-glas zonnepaneel
Jaar 0375 Wp375 Wp
Jaar 1363,75 Wp (97%)363,75 Wp (97%)
Jaar 2361,17 Wp (96,31%)362,50 Wp (96,67%)
Jaar 3358,62 Wp (95,63%)361,24 Wp (96,33%)
Jaar 4356,08 Wp (94,95%)360 Wp (96%)
Jaar 5353,56 Wp (94,28%)358,76 Wp (95,67%)
...
Jaar 20317,81 Wp (84,75%)340,63 Wp (90,84%)
Jaar 21315,56 Wp (84,15%)339,46 Wp (90,52%)
Jaar 22313,33 Wp (83,55%)338,29 Wp (90,21%)
Jaar 23311,11 Wp (82,96%)337,12 Wp (89,90%)
Jaar 24308,91 Wp (82,38%)335,96 Wp (89,59%)
Jaar 25300 Wp (80%)334,80 Wp (89,28%)
Totaal opgewekt na 30 jaar 8.354,77 kWh10.380,97 kWh
Meeropbrengst glas-glas panelen24,25%

BELANGRIJK: na 25 jaar zien we een verschil in vermogen van een kleine 10% tussen glas-folie en glas-glas panelen. Bovendien beschikt een hoogwaardig glas-glas paneel zelfs na 30 jaar nog over 87% van zijn oorspronkelijke piekvermogen. Meer weten? Vraag advies op maat aan een installateur actief in je buurt.

(Video) Het Bauer glas-glas paneel exclusief bij Libra Energy

Glas-glas of glas-folie zonnepanelen?

Naast panelen met een glazen onderkant kan je ook kiezen voor de klassieke panelen met een onderzijde die bestaat uit een kunststof folie. Welke optie is nu het meest aangewezen in welke situatie? We leggen beide mogelijkheden kort naast elkaar:

OPTIE 1 = glas-folie zonnepanelen

Panelen met een onderkant uit kunststof komen nog altijd het vaakst voor. Kies je voor een hoogwaardig merk? Dan ben je ook met dit type panelen zeker van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Al zal de levensduur sowieso korter zijn in vergelijking met de nieuwste glas zonnepanelen. Ook het vermogensverlies zal na 25 jaar onvermijdelijk groter zijn.

OPTIE 2 = glas-glas zonnepanelen

Wil je zeker zijn van panelen die ook op langere termijn optimaal blijven presteren? Dan zijn zonnepanelen met een dubbele laag gehard glas de beste keuze. Bovendien zijn dergelijke panelen ook optimaal beschermd tegen hagel, temperatuurschommelingen, de verspreiding van brand, … Aan deze investering hangt een hoger prijskaartje, maar je profiteert gegarandeerd van de meest duurzame zonnepanelen op de markt met de grootste opbrengst aan groene stroom.

Kies ik het best voor glas-glas of glas-folie zonnepanelen?

In eerste instantie is het belangrijk om voor kwalitatieve panelen te kiezen, ongeacht het type. Ook hoogwaardige glas-folie panelen scoren namelijk goed op vlak van duurzaamheid, betrouwbaarheid en opbrengst. Alleen doen kwalitatieve glas op glas zonnepanelen het nog beter op al die vlakken. Ook de brandveiligheid van glas-glas panelen is beter dan die van glas-folie panelen. Heb je dus voldoende budget beschikbaar? Dan zijn zulke panelen met een dubbele glaslaag de investering zeker waard.

(Video) FABELS waarmee zonnepanelen verkopers jou proberen te overtuigen

Advies op maat nodig?Een zonnepanelen-installateur beantwoordt graag al je vragen over deze 2 types panelen. Je kan gratis advies aanvragen bij specialisten actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

Op zoek naar prijzen voor glas-glas zonnepanelen?

Kom gratis & vrijblijvend in contact met Solarwatt, marktleider op het gebied van glas-glas panelen.

FAQs

Wat is beter glas glas of glas-folie zonnepanelen? ›

Glas-folie is goedkoper, glas-glas is duurzamer

De terugverdientijd van glas-folie panelen is daarom korter. Economisch gezien beter dus. Kijk je naar de lange termijn, dan komen glas-glas panelen beter uit de bus. Glas-glas panelen gaan langer mee en hebben minder vermogensverlies over tijd.

Waarom geen glas glas panelen? ›

Mogelijke problemen bij glas/folie panelen zijn : De zonnecellen zijn aan de onderkant minder goed beschermd door de polymeerfolie). De cellen zijn ingebed in de EVA-folie (lamineerfolie) en de polymeerfolie en worden bij doorbuiging uitgerekt. Dit kan ertoe leiden dat de cellen scheuren.

Wat kosten 12 glas glas zonnepanelen? ›

Kostenplaatje
Aantal panelenOpbrengstKosten
82.280 Wp€6.800
102.850 Wp€8.500
123.420 Wp€10.200
164.560 Wp€13.600
3 more rows

Wat kost een glas glas zonnepaneel? ›

De prijs van glas-glas zonnepanelen

Dat houdt in dat je kunt rekenen op gemiddeld €850 per glas-glas zonnepaneel inclusief montage en btw. Wil je glas-glas panelen zonder frame, dan betaal je 30 tot 50 procent meer dan voor traditionele zonnepanelen en liggen deze prijzen dichter bij de €1000 per paneel.

Wat zijn de beste zonnepanelen op dit moment? ›

1. Conergy. De zonnepanelen van Conergy zijn de meest rendabele en kwalitatief goede zonnepanelen van het moment. Volgens vele metingen behalen deze panelen 15% tot 18% rendement en blijft dit percentage stabiel door de levensduur heen, waardoor dit echt de beste zonnepanelen zijn.

Wat zijn de beste glas-glas zonnepanelen? ›

Glas-glas zonnepanelen zijn de nieuwste generatie zonnepanelen. Zonnepanelen bestaan uit meerdere lagen. Bij glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Bij traditionele zonnepanelen is de voorkant van glas en de achterkant van kunststof: glas-folie zonnepanelen.

Is het nog interessant om zonnepanelen te plaatsen? ›

Zonnepanelen plaatsen is zowel nu als in de toekomst interessant en nog altijd rendabel. Door de afgebouwde salderingsregeling zul je wellicht geld verliezen, maar dat neemt per jaar heel weinig af, waardoor je jouw zonnepanelen-installatie nog steeds binnen 5 jaar kunt terugverdienen.

Hoeveel premie voor zonnepanelen 2022? ›

Beschermde afnemers

In 2021 en 2022 bedraagt de premie 360 euro/kWp voor installaties tot maximaal 4 kWp en bijkomend 180 €/kWp van 4kWp tot 6 kWp, wat overeenkomt met maximaal 1.800 euro. Het premiebedrag is begrensd tot 48% van de investeringskosten inclusief btw, vermeld op de facturen.

Wat kosten SolarWatt glas-glas zonnepanelen? ›

Solarwatt zonnepanelen prijs
Aantal personenVereist vermogen zonnepanelen installatieGemiddelde prijs (incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.941 Wp€ 4.500 - 6.200
23.529 Wp€ 5.000 - 7.500
34.118 Wp€ 5.600 - 8.800
44.706 Wp€ 6.800 - 9.500
2 more rows

Hoe zwaar zijn glas op glas zonnepanelen? ›

Glas/glas-panelen = ong. 25 kg/paneel: glas-glas zonnepanelen zijn zwaarder dan de bovenstaande soorten. Ze zijn namelijk niet afgewerkt met een folie, maar met een glazen paneel. In die 25 kg zit ook het gewicht van de montagematerialen.

Wat kost een SunPower zonnepaneel? ›

SunPower zonnepanelen prijs
Aantal personenVereist vermogen zonnepanelen installatieGemiddelde prijs (incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.941 Wp€ 4.500 - 6.200
23.529 Wp€ 5.000 - 7.500
34.118 Wp€ 5.600 - 8.800
44.706 Wp€ 6.800 - 9.500
2 more rows

Kunnen zonnepanelen tegen hagelbuien? ›

Omdat een zonnepaneel kwetsbare dunne zonnecellen bevat, worden ze beschermd door een laag gehard glas en vaak ook nog een extra laag plexiglas. Beide materialen kunnen goed tegen hagel. Gehard glas is tot wel vijf keer sterker dan gewoon glas en breekt niet snel.

Welke omvormer voor 10 zonnepanelen? ›

Afhankelijk van de specifieke dak situatie wordt er in de regel gekozen voor een omvormer die 20% kleiner en maximaal 10% groter is dan het vermogen van het aantal WP van de zonnepanelen. Maar laat jouw installateur even een berekening maken op basis van de praktijksituatie.

Heeft SunPower glas-glas zonnepanelen? ›

De modules van Sunpower staan samen met de glas-glas zonnepanelen van SolarWatt op een zeer hoog niveau in de markt. De SunPower technologie onderscheidt zich door een geheel ander concept voor de opbouw van de modules.

Wat is een glas-glas paneel? ›

Bij glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Bij de meeste zonnepanelen is de voorzijde van glas en de achterzijde van kunststof. Als zonnepanelen aan beide zijden van glas zijn voorzien zorgt dit voor een groot aantal voordelen, in kwaliteit, garantie en opbrengst.

Wat verandert er in 2022 voor zonnepanelen? ›

Vanaf 2022 is er voor het eerst sinds jaren weer een rechtstreekse premie voor zij die zonnepanelen wensen te plaatsen. Dit is een eenmalige premie tot maximaal 1500 EUR. Ook voor batterijen kan u rekenen op een eenmalige premie tot 3200 EUR.

Heeft een dubbele meter zin bij zonnepanelen? ›

Heb je thuis zonnepanelen geïnstalleerd, dan is het dubbeltarief altijd voordeliger. Doordat de zon voornamelijk schijnt tijdens de uren dat het normaaltarief geldt, behaal je dubbel winst. Ten eerste neem je tijdens deze uren minder stroom af, omdat je eerst gebruik maakt van de stroom die jouw zonnepanelen opwekken.

Wat kost het plaatsen van 10 zonnepanelen? ›

Een set van 10 zonnepanelen kost gemiddeld 5.400 euro inclusief installatie en btw. De btw van 21 procent kan je grotendeels terugvragen aan de Belastingdienst. Je ontvangt dan 900 euro terug en betaalt feitelijk 4.500 euro. Je gaat meteen besparen op je energierekening door de groene stroom die je zelf opwekt.

Waarom stopt LG met zonnepanelen? ›

LG Electronics stopt met de productie van zonnepanelen. Het bedrijf stelt dat de naar recordhoogte gestegen grondstofprijzen en de bijkomende prijsconcurrentie tot het besluit geleid heeft.

Hoe breekbaar zijn zonnepanelen? ›

Een bekend probleem met zonnepanelen is dat ze vrij breekbaar zijn en dat transport, montage en ander hardhandig gebruik haarscheurtjes in de cellen kunnen veroorzaken die met het blote oog niet te zien zijn. Komt de zonnecel onder spanning te staan, dan worden deze haarscheurtjes groter en daalt het rendement.

Wat is de gemiddelde prijs van zonnepanelen? ›

Reken op gemiddeld € 4.500 tot € 12.500 (incl. installatie, excl. btw) of meer. De precieze kosten voor zonnepanelen hangen af van het type installatie (vermogen, aantal zonnepanelen, …), dat op zijn beurt afhankelijk is van je specifieke situatie (verbruik, aantal personen, …).

Wat verandert er in 2023 met zonnepanelen? ›

Zonnepanelen kopen in 2023

Als je in 2023 zonnepanelen koopt, profiteer je nog tot eind 2024 van 100 procent salderen. Daarna wordt het elk jaar wat minder.

Wat is het nadeel van teveel zonnepanelen? ›

Als je 3.500 kWh verbruikt, maar je wekt 2.500 kWh op met eigen zonnepanelen, dan levert je energieleverancier de 1.000 kWh te weinig opgewekte energie aan jou. Over deze 1.000 kWh moet je dus gewoon Energiebelasting en ODE betalen. Het kan ook zijn dat je meer stroom opwekt dan dat je verbruikt.

Is er in 2022 nog subsidie voor zonnepanelen? ›

De subsidie op zonnepanelen is gestopt. Wel zijn er verschillende financiële regelingen om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijk te maken.

Hoeveel zonnepanelen mag een particulier leggen? ›

Aantal zonnepanelen nodig
Gewenste jaarlijkse opbrengst (kWh)Aantal panelen nodig
20007
300010
400013
500016
16 Jun 2022

Hoe rendabel is een thuisbatterij? ›

Een goed richtsnoer voor de kostprijs is ongeveer 600 euro per kWh. Met een thuisbatterij van 6 kWh bespaart een gemiddeld gezin ongeveer 500 euro per jaar. Wanneer je een hoger verbruik hebt en kiest voor een thuisbatterij van 10 kWh, bespaar je gemiddeld 900 euro per jaar.

Wat kost een batterij voor zonnepanelen? ›

Over het algemeen is een kleinere thuisbatterij iets duurder per kWh capaciteit dan een groter exemplaar. Een thuisbatterij van 3 kWh heeft een richtprijs van ongeveer 4.000 euro. Een batterij van 8 kWh een richtprijs van 5.000 tot 8.000 euro en een batterij van 14 kWh is de richtprijs zo'n 10.000 euro.

Wat zijn de beste Duitse zonnepanelen? ›

Een aantal Duitse zonnepanelen merken zijn Q Cells en SolarWorld. Deze fabrikanten hebben gemeen dat ze qua kwaliteit een stukje verder gaan dan veel Aziatische fabrikanten. U kiest met deze Duitse zonnepanelen voor de beste kwaliteit. Ondanks deze hoge kwaliteit hoeft de prijs niet veel hoger te liggen.

Welke zonnepanelen vallen onder Tier 1? ›

Bij de Standard Tier 1 zonnepanelen vind je merken als Jinko Solar, Ja Solar, Canadian Solar en Renesola. In de Premium Tier 1 categorie vind je de merken Q-Cells, LG, Winaico, REC en SolarWorld. Wil je nog een trapje hoger, dan kom je bij SunPower uit, een merk dat als het meest kwalitatieve wordt beschouwd.

Wat kost een SolarEdge zonnepaneel? ›

De kosten voor een SolarEdge omvormer hangen vooral af van het vermogen, of het gaat om een 1-fasig of een 3-fasig model, … Gemiddeld mag je rekenen op een prijs tussen de 700 en 1.650 euro (incl. btw, excl. plaatsing).

Hoe sterk moet een dak zijn voor zonnepanelen? ›

Gewicht zonnepanelen op een plat of hellend dak

Gemiddeld gezien zal je rekening moeten houden met een gewicht per vierkante meter van 30 tot 50kg voor een plat dak. Voor een schuin dak valt dit gewicht tussen de 15 en 25kg per vierkante meter.

Wat is het verschil tussen daglicht panelen en zonnepanelen? ›

Het verschil zit hem met name in het rendement. Zo wekken zonnepanelen meer op wanneer de zon schijnt dan bij daglicht. U heeft daarentegen juist weer meer aan daglichtpanelen wanneer de zon niet schijnt of zich verschuilt achter de wolken.

Kan een plat dak zonnepanelen dragen? ›

Het dak moet dus zo'n 50kg per vierkante meter kunnen dragen. De meeste daken zijn berekend op minimaal 63kg per vierkante meter. Mocht u verwachten dat uw dak het gewicht van het aantal gewenste zonnepanelen niet kan dragen, kunt u een constructeur inschakelen. Hij kan de draagkracht van het dak berekenen.

Wat doet een zonnepaneel in de winter? ›

Het is misschien wel het grootste misverstand in zonnepanelenland: het idee dat zonnepanelen in de winter helemaal niets opleveren. Een zonnesysteem draait op de zon, maar niet op de warmte ervan. Juist het licht van de zon wordt omgezet in energie. Ook op minder zonnige dagen doen zonnepanelen dus gewoon hun werk.

Welke merken zijn Tier 1? ›

Tier 1 merken

Bisol, Trina Solar, SunPower, IBC, Luxor, Kyocera, First Solar, LG, JA Solar, Solarwatt, ET Solar, REC, BenQ, Panasonic, Axitec, Bauer, Hanwa Q Cells, Canadian Solar, Yingli en Risen Energy.

Welke zonnepanelen komen uit China? ›

China is een grote leverancier van zonnepanelen en er zijn dan ook een groot aantal merken die daar worden geproduceerd. Deze zonnepanelen van bekende merken zoals JA Solar, Yingli, Suntech en Hanwha worden vaak als slechter bestempeld dan de Europese zonnepanelen, maar regelmatig is dit onterecht.

Is schade aan zonnepanelen verzekerd? ›

Zonnepanelen vallen onder de dekking van je opstalverzekering. Huur je een woning en heb je zonnepanelen, dan vallen ze onder het huurdersbelang van je inboedelverzekering.

Is hagelschade verzekerd? ›

Schade auto hagelstenen

Heeft u een allrisk of beperkt casco autoverzekering? Dan is schade aan uw auto door hagelstenen verzekerd. Meestal betaalt u bij hagelschade wel een eigen risico. Hoe hoog het eigen risico is, verschilt per verzekeraar en kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Waarom moet je voor 2022 zonnepanelen installeren? ›

Zonnepanelen zijn dus ook in 2022 nog interessant en rendabel dankzij de volgende voordelen: De kwaliteit van zonnepanelen blijft stijgen en ze gaan ook steeds langer mee (tot 25 à 30 jaar). De prijs van zonnepanelen blijft dalen. Een zonnepanelen-installatie was nooit goedkoper dan nu.

Hoeveel geluid maakt een omvormer? ›

Tegenwoordig hebben de meeste omvormer een normale geluidsemissie van 25-40 decibel.

Wat is de levensduur van een omvormer? ›

Waar zonnepanelen een gemiddelde levensduur van 25 jaar hebben, moeten omvormers wel eerder vervangen worden. De levensduur van omvormers ligt tussen de 8 tot 12 jaar.

Waarom SunPower panelen? ›

SunPower zonnepanelen zijn de beste zonnepanelen ter wereld. Dat vinden wij niet alleen, ook de cijfers tonen dit aan. Een zonnepaneel van SunPower staat voor een langere levensduur, houdt het vermogen jaar op jaar beter vast en wekt tot wel 35% méér zonne-energie op dan andere zonnepanelen.

Wie plaatst SunPower zonnepanelen? ›

Na vorig jaar al geselecteerd te zijn als Authorized partner, is sinds april de Zonnefabriek als tweede installateur in Nederland erkend als officieel Premier Partner van SunPower. Als fabrikant van hoog-efficiënte zonnepanelen zet SunPower volledig in op kwaliteit.

Waarom SunPower? ›

Zonnepanelen van SunPower hebben de hoogste efficiëntie op de markt, met rendementen die kunnen stijgen tot 21,5%. Het is één van de voornaamste redenen waarom veel consumenten voor dit merk kiezen. Uitzonderlijk hogere rendementen dus, maar er is meer.

Wat kosten 10 glas glas zonnepanelen? ›

Kostenplaatje
Aantal panelenOpbrengstKosten
82.280 Wp€6.800
102.850 Wp€8.500
123.420 Wp€10.200
164.560 Wp€13.600
3 more rows

Wat kosten dunne film zonnepanelen? ›

De prijzen van dunnefilm zonnepanelen variëren tussen de € 4.800 en € 7.000 per huishouden en deze prijzen zijn inclusief installatie. De kosten van dunnefilm zonnepanelen zijn onder andere afhankelijk van de grootte van je huishouden.

Wat is een Bifacial zonnepaneel? ›

Wat zijn bifacial zonnepanelen? Tweezijdige modules produceren zonne-energie aan beide zijden van het paneel. Terwijl traditionele panelen met de ondoorzichtige achterwand monofacial zijn, vangen de zonnecellen bij bifacial panelen zowel aan de voor- als achterkant licht.

Kan een zonnepaneel achter glas? ›

Antwoord. Nee. Fotovoltaïsche panelen hebben voor een optimaal rendement een bepaalde hellingshoek nodig (pakweg tussen de 20° en de 60°). Als je ze zo zou opstellen achter een raam, lijkt ons de kans klein dat het paneel de hele dag volledig in het zonlicht staat.

Waarom stopt LG met zonnepanelen? ›

LG Electronics stopt met de productie van zonnepanelen. Het bedrijf stelt dat de naar recordhoogte gestegen grondstofprijzen en de bijkomende prijsconcurrentie tot het besluit geleid heeft.

Heeft SunPower glas glas zonnepanelen? ›

De modules van Sunpower staan samen met de glas-glas zonnepanelen van SolarWatt op een zeer hoog niveau in de markt. De SunPower technologie onderscheidt zich door een geheel ander concept voor de opbouw van de modules.

Wat weegt een glas glas zonnepaneel? ›

Gemiddelde gewicht zonnepanelen

Zonnepanelen van glas zijn net wat zwaarder. Bij deze panelen kun je rekenen op een gewicht van zo'n 25 kg per paneel.

Wat kosten transparante zonnepanelen? ›

Wat kosten glazen zonnepanelen?
Soort zonnepaneelPrijs*Offerte
Glas-glas zonnepanelen€ 225 - 475Gratis offertes
Doorzichtige zonnepanelen€ 245 - 525Gratis offertes
13 Sept 2017

Hoe werkt een transparante zonnepaneel? ›

Zij hebben zonnepanelen geperforeerd met gaatjes ter grootte van een menselijk haar. Deze minuscule gaatjes worden in een speciaal ontwikkeld patroon in de zonnepanelen geboord, zodat het voor menselijk oog lijkt alsof het zonnepaneel doorschijnend is.

Kunnen zonnepanelen op een balkon? ›

De zonne-energie centrale is zo klein dat je hem zelfs op je balkon kan plaatsen. Het idee van het systeem is dat een zonnebalkon net genoeg stroom opwekt om de ''ruststroom'' van het huis te dekken. Hiermee wordt bedoeld het gebruik van de koelkast, de televisie, de internetrouter en tientallen lichtnetadapters.

Wat zijn de beste zonnepanelen 2022? ›

Beste merk zonnepanelen in 2022
  • SunPower – De beste zonnepanelen van dit moment. ...
  • LONGi Solar – Uitstekende reputatie en goede prijs-kwalitieit verhouding. ...
  • HT Solar – Goed rendement, hoog vermogen en een Tier 1 producent.
26 Jan 2022

Wat kost een zonnepaneel van LG? ›

LG zonnepanelen prijs
Aantal personenVereist vermogen zonnepanelen installatieGemiddelde prijs (incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.941 Wp€ 4.500 - 6.200
23.529 Wp€ 5.000 - 7.500
34.118 Wp€ 5.600 - 8.800
44.706 Wp€ 6.800 - 9.500
2 more rows

Welke omvormer voor 10 zonnepanelen? ›

Afhankelijk van de specifieke dak situatie wordt er in de regel gekozen voor een omvormer die 20% kleiner en maximaal 10% groter is dan het vermogen van het aantal WP van de zonnepanelen. Maar laat jouw installateur even een berekening maken op basis van de praktijksituatie.

Waarom SunPower panelen? ›

SunPower zonnepanelen zijn de beste zonnepanelen ter wereld. Dat vinden wij niet alleen, ook de cijfers tonen dit aan. Een zonnepaneel van SunPower staat voor een langere levensduur, houdt het vermogen jaar op jaar beter vast en wekt tot wel 35% méér zonne-energie op dan andere zonnepanelen.

Wie plaatst SunPower zonnepanelen? ›

Na vorig jaar al geselecteerd te zijn als Authorized partner, is sinds april de Zonnefabriek als tweede installateur in Nederland erkend als officieel Premier Partner van SunPower. Als fabrikant van hoog-efficiënte zonnepanelen zet SunPower volledig in op kwaliteit.

Welke zonnepanelen komen uit China? ›

China is een grote leverancier van zonnepanelen en er zijn dan ook een groot aantal merken die daar worden geproduceerd. Deze zonnepanelen van bekende merken zoals JA Solar, Yingli, Suntech en Hanwha worden vaak als slechter bestempeld dan de Europese zonnepanelen, maar regelmatig is dit onterecht.

Hoe oud mag je dak zijn voor zonnepanelen? ›

Dakmateriaal. Alle regulier gebruikte dakbedekkingen zijn over het algemeen geschikt voor zonnepanelen, als ze in goede staat zijn. Andere daken zijn onderworpen aan extra kosten of zijn niet geschikt voor het installeren van de zonnepanelen.

Hoe breekbaar zijn zonnepanelen? ›

Een bekend probleem met zonnepanelen is dat ze vrij breekbaar zijn en dat transport, montage en ander hardhandig gebruik haarscheurtjes in de cellen kunnen veroorzaken die met het blote oog niet te zien zijn. Komt de zonnecel onder spanning te staan, dan worden deze haarscheurtjes groter en daalt het rendement.

Kun je lopen over zonnepanelen? ›

Beloopbare zonnepanelen | overloopbare buigbare én glas op glas panelen. Beloopbare zonnepanelen zijn zonnepanelen waarop je (normaal) kunt lopen zonder risico op een breuk van het paneel. Deze overloopbare solarpanelen vallen veelal in de categorie 'zonnepanelen buigbaar' en daarmee onder de noemer semi flexibel.

Videos

1. SOLARWATT Solarmodule - Was zeichnet eigentlich die Glas-Glas Module von Solarwatt aus?
(enerix)
2. Fineo Glas
(Alle Zaken op een Rijtje)
3. BAUER - Glas-Glas Module: FEUER&EIS
(BAUER Energiekonzepte)
4. Wat is HR(++)glas, het verschil met triple glas #meermetglas
(Aart Bouman)
5. The Problem With Tesla’s Solar Roof
(Undecided with Matt Ferrell)
6. Extra vragen webinar 'Glas vs Kunststof'
(Glas in Beeld)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated: 03/03/2023

Views: 6120

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.